Yoğurtlu Çorba, Ayran Çorbası, Yayla Çorbası....daha ne isim veriliyor bilmiyorum ama hepsi aynı yola çıkıyor.
Malzemeler:
- 5-6 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 litre su
- 1 yumurta sarısı
- 1 fincan pirinç
- 1 yemek kaşığı un
- nane
- pul biber
- tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ (kızımda içeceği için zeytinyağ tercih ettim siz hangi yağı seviyorsanız onu kullanın)
Yapılışı:
- Tencereye yumurta sarısı, yoğurt, su, un koyup karıştırın. Ayran kıvamında olması gerekiyor, ona göre su yada yoğurtla oynama yapabilirsiniz.
- Pirinci de koyup, tencereyi ocağa alın.
- Kaşığı hep aynı yönde çevirerek kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
- Çorba kaynayınca karıştırmayı bırakın ve kısık ateşte pirinçler şişene kadar pişirin.
- Pişen çorbanıza tuzunu atın.Erken atarsanız çorbanız kesilir.
- Yağı ısıtın 1yemek kaşığı naneyi (pul biberi ) atıp ocağı kapatın. Ocakta naneyi pişirmeye devam ederseniz siyahlaşır, yeşil rengi kalmaz.Kızım on aylık olduğu için sadece yağa nane koydum, pul biberi kendi kaselerimize koydum.
- Bu yağı çorbanızın üzerine gezdirin.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder