30 Temmuz 2013 Salı

Şekilli Tatlı Kurabiye


Malzemeler:

  • Yarım paket margarin
  • 2 Yumurta
  • 1Çay bardağı sıvı yağ
  • 2 Çay bardağı Şeker
  • 1Paket kabartma Tozu
  • 1Paket vanilya
  • Tarçın
Yapılışı:
  • Tarçın haricindeki malzemeleri kulak memesi kıvamında yoğurun.
  • Geçen 2 milyona aldım kurabiye kalıplarını çocuğunuz varsa mutlaka edinin.Gondol diye bir markanındı.Neyse hamuru bir parmak kalınlığında açın oldukça yağlı bir khamur olduğu zorlanabilirsiniz ama kalıpla kesince alt kısmını tepsiye dizin.altı çok düzgün oluyor.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin
  • Kurabiyeleri aralarında iki parmak kalacak şekilde dizin.
  • 170 derecede üstü ve altı hafif kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine tarçın serperseniz hemen yapışır.
  • Kurabiyeler soğuyunca yerinden çıkarın.
  • Hava almayan kavanozlarda uzun süre saklayabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder