Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 400 gr ıspanak (yarım kilodan az olsun artıyor çünkü verdiğim yufka miktarı fırının büyük tepsisine yetiyor )
- 1soğan
- 1yemek kaşığı domates salçası
- yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1yemek kaşığı nane
- 1çay kaşığı karabiber
- 1çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz
Yapılışı:
- Ispanakları yıkayın.
- soğanı yemeklik doğrayın
- çukur bir kapta ıspanak ve soğanı bir çay kaşığı tuz atıp iyice ovun.
- 5 dakika bekledikten sonra ıspanağı ellerinizle iyice suyunu sıkıp başka bir kaba alın
- ıspanakların içine salçaları baharatlarını, tuzuna bakıp ek olarak isteğinize göre atın, 4 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip karıştırın
- bir kaseye süt ve sıvıyağ koyun
- yufkaları 4 eşit parçaya bölün
- yufkaların geniş kısmına ıspanaktan incecik yerleştirin
- sigara böreği gibi rulo yapın,kenarlarını katlamayın birde sıkı sarmayın
- sonra bir köşeden başlayıp yuvarlayın sondaki uç kısmı yuvarlağın altına yerleştirin
- yağlı kağıdın üstüne 2 yemek kaşığı sıvıyağ sürün
- gül böreğinin üstte kalacak kısmını sütlü yağlı karışıma batırın.yapası zor olursa bir fırçayla bolca sürün.
- 180 derece fırnda üzeri kızarana dek pişirin
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder