30 Temmuz 2013 Salı

Ispanaklı Gül Böreği


Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 400 gr ıspanak (yarım kilodan az olsun artıyor çünkü verdiğim yufka miktarı fırının büyük tepsisine yetiyor )
  • 1soğan
  • 1yemek kaşığı domates salçası
  • yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1yemek kaşığı nane
  • 1çay kaşığı karabiber
  • 1çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz
Yapılışı:
  • Ispanakları yıkayın.
  • soğanı yemeklik doğrayın
  • çukur bir kapta ıspanak ve soğanı bir çay kaşığı tuz atıp iyice ovun.
  • 5 dakika bekledikten sonra ıspanağı ellerinizle iyice suyunu sıkıp başka bir kaba alın
  • ıspanakların içine salçaları baharatlarını, tuzuna bakıp ek olarak isteğinize göre atın, 4 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip karıştırın
  • bir kaseye süt ve sıvıyağ koyun
  • yufkaları 4 eşit parçaya bölün
  • yufkaların geniş kısmına ıspanaktan incecik yerleştirin
  • sigara böreği gibi rulo yapın,kenarlarını katlamayın birde sıkı sarmayın
  • sonra bir köşeden başlayıp yuvarlayın sondaki uç kısmı yuvarlağın altına yerleştirin
  • yağlı kağıdın üstüne 2 yemek kaşığı sıvıyağ sürün
  • gül böreğinin üstte kalacak kısmını sütlü yağlı karışıma batırın.yapası zor olursa bir fırçayla bolca sürün.
  • 180 derece fırnda üzeri kızarana dek pişirin
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder