Malzemeler:
- 1 kilo un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket yaş maya
- 1 yumurta
- su
Kızartmak için :
- 1 litre ayçiçek yağı
- 4 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Hamur malzemelerini çukur bir kaba koyup oldukça cıvık bir hamur elde et.
- 1,5 saat dinlendir.
- Şerbeti kaynatıp soğut.
- Sıvıyağı ocakta derin bir tencerede iyice ısıt.
- Bir kaseye su koy, bir tanede tatlı kaşığı bulundur.
- Sol elimiz hamurun içinde, avucumuzda sıkıp baş ve işaret parmağımızın içinden az miktar hamuru çıkartıp, sağ elimizde tatlı kaşığını suya daldırıp sol elimizde sıktığımız hamuru kesip kızgın yağın içine atın.
- bu işlemi yaparken seri olun mümkünse kızartma kısmını birileri yardımcı olsun.
- Kızaran lokmaları şerbete daldırıp servis tabağına alın.
- Dilerseniz üzerine tarçın,hindistancevizi,antep fıstığı serpebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder