29 Temmuz 2013 Pazartesi

Lokma Tatlısı


Malzemeler:

  • 1 kilo un
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı şeker 
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yumurta
  • su
Kızartmak için :
  • 1 litre ayçiçek yağı
Şerbeti için malzemeler:

  • 4 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
  • Hamur malzemelerini çukur bir kaba koyup oldukça cıvık bir hamur elde et.
  • 1,5  saat dinlendir.
  • Şerbeti kaynatıp soğut.
  • Sıvıyağı ocakta derin bir tencerede iyice ısıt.
  • Bir kaseye su koy, bir tanede tatlı kaşığı bulundur.
  • Sol elimiz hamurun içinde, avucumuzda sıkıp baş ve işaret parmağımızın içinden az miktar hamuru çıkartıp, sağ elimizde tatlı kaşığını suya daldırıp sol elimizde sıktığımız hamuru kesip kızgın yağın içine atın.
  • bu işlemi yaparken seri olun mümkünse kızartma kısmını birileri yardımcı olsun.
  • Kızaran lokmaları şerbete daldırıp servis tabağına alın.
  • Dilerseniz üzerine tarçın,hindistancevizi,antep fıstığı serpebilirsiniz.
  • Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder