Malzemeler:
- 1,5 su bardağı pirinç
- yarım çay bardağı arpa şehriye
- su
- tuz
- 1yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- İsteğe bağlı 1 su bardağı tavuk suyu, tavuk suyu bulyon kullanabilirsiniz.
Yapılışı:
- Pirinçleri yıkayın, süzün.
- Tencerede sıvı ve katı yağ eritin
- Arpa şehriyeleri atın ve kızarana kadar kavurun
- Pirinçleri ilave edin.
- Bir kaç kez kaşıkla çevirin.
- Tuzunu ilave edin
- Pirincin üzerini göz kararı iki parmak geçecek kadar soğuk su ilave edin.
- Suyu kaynayana kadar ocağı açın, kaynadıktan sonra ocağınızı en kısık hale getirin.
- Tencerenin kapağını kapatın.
- Suyu tamamen çekilince ocağı kapatın.Genellikle 15dak. sürüyor.
- Pilavı altüst edip karıştırın.
- İki kat yaptığınız havlu kağıdı tencerenin üstüne kapatın ,onunda üstüne kapağı kapatın.
- Pilavı 10-15 dakika dinlendirin.
- Afiyet olsun.
Pirinç çeşidini siz ayarlayın genellikle pilav için pirincin baldo çeşidi kullanılır.
Ben evde ne varsa Allah ne verdiyse artık, onu kullanıyorum.
Ben evde ne varsa Allah ne verdiyse artık, onu kullanıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder