28 Temmuz 2013 Pazar

Pirinç Pilavı

   


Aslında malzemeleri göz kararı ayarlarım ama size püf noktalarınıda anlatıyorum tarifte kabahatim olursa püf noktalarını zaten uyguladığınız için sorun yaşamayacaksınız.

Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • yarım çay bardağı arpa şehriye
  • su
  • tuz
  • 1yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • İsteğe bağlı 1 su bardağı tavuk suyu, tavuk suyu bulyon kullanabilirsiniz.


Yapılışı:
  • Pirinçleri yıkayın, süzün.
  • Tencerede sıvı ve katı yağ eritin
  • Arpa şehriyeleri atın ve kızarana kadar kavurun
  • Pirinçleri ilave edin.
  • Bir kaç kez  kaşıkla çevirin.
  • Tuzunu ilave edin
  • Pirincin üzerini göz kararı iki parmak geçecek kadar soğuk su ilave edin.
  • Suyu kaynayana kadar ocağı açın, kaynadıktan sonra ocağınızı en kısık hale getirin.
  • Tencerenin kapağını kapatın.
  • Suyu tamamen çekilince ocağı kapatın.Genellikle 15dak. sürüyor.
  • Pilavı altüst edip karıştırın.
  • İki kat yaptığınız havlu kağıdı tencerenin üstüne kapatın ,onunda üstüne kapağı kapatın.
  • Pilavı 10-15 dakika dinlendirin.
  • Afiyet olsun.
Pirinç çeşidini siz ayarlayın genellikle pilav için pirincin baldo çeşidi kullanılır.
Ben evde ne varsa Allah ne verdiyse artık, onu kullanıyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder