Malzemeler:
- 3 yumurta
- bir çay kaşığı tuz
- 1 su bardak şeker
- 1 su bardak sıvıyağ
- 1 su bardak süt
- bir çay bardak hindistan cevizi
- 100 gr kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Şerbet için:
- 1,5 su bardak şeker
- 1 su bardağı su
- 5-6 damla limon
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Yumurtayı tuzla çırp
- Şekeri katıp 5 dakika çırp
- Tüm malzemeyi katıp karıştır.
- Kek hamurunun yarısını ayır.
- Hamurun yarısına kakao katıp karıştır.
- silikon kek kalıplarının içine fırçayla sıvıyağ sür.
- Hamurları kalıplara dök bir parmak kadar boşluk bırak.
- 170 derecede içleri pişene kadar kekleri pişir.
- Şerbeti kaynatıp soğut.
- Pişen kekler ılıklaşınca, şerbete daldır çıkar bu işlemi sonuncu kekten sonra tekrarla, servis tabağına al.Üzerine hindistan cevizi serp.
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder