15 Temmuz 2013 Pazartesi

Fırında Peynirli Börek




Malzemeler:

  • Lor Peynir (150-200 gr)
  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Maydanoz yarım demet
  • 1 yumurta sarısı
  • susam, çörekotu

Yapılışı:
  1. Lor peynirin içine maydanozları doğrayıp ilave edin.
  2. Bir kaseye sıvıyağ ve sütü katın.
  3. Tepsiyi yağlayın.
  4. İlk yufkayı gelişi güzel tepsinin her yanını kapatacak şekilde, kırışık bir halde yayın.
  5. Sütlü ve yağlı karışımdan 3-4 yemek kaşığı serpin
  6. 2. ve 3. yufkayı da aynı şekilde yayın ve aralarına karışımdan ilave edin.
  7. 3. yufkadan sonra peyniri ilave edip her yanına yayın.
  8. Diğer yufkalara da aynı şekilde işlemi uygulayın.
  9. Son yufkayı da yine kırışık halde bırakın.Üzerine sütlü karışıma(karışım bittiye 3 er kaşık süt ve sıvıyağ ekleyin) yumurta sarısı ekleyip kaşık yada fırçayla yayın.
  10. Çörekotu ve susam serpin
  11. 170 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana dek pişirin.
  12. Börek 10 dakika soğuyunca dilimleyin.
  13. Çıtır çıtır böreğiniz hazır.Çok pratik bir tariftir.Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder