Malzemeler:
- Lor Peynir (150-200 gr)
- 6 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Maydanoz yarım demet
- 1 yumurta sarısı
- susam, çörekotu
Yapılışı:
- Lor peynirin içine maydanozları doğrayıp ilave edin.
- Bir kaseye sıvıyağ ve sütü katın.
- Tepsiyi yağlayın.
- İlk yufkayı gelişi güzel tepsinin her yanını kapatacak şekilde, kırışık bir halde yayın.
- Sütlü ve yağlı karışımdan 3-4 yemek kaşığı serpin
- 2. ve 3. yufkayı da aynı şekilde yayın ve aralarına karışımdan ilave edin.
- 3. yufkadan sonra peyniri ilave edip her yanına yayın.
- Diğer yufkalara da aynı şekilde işlemi uygulayın.
- Son yufkayı da yine kırışık halde bırakın.Üzerine sütlü karışıma(karışım bittiye 3 er kaşık süt ve sıvıyağ ekleyin) yumurta sarısı ekleyip kaşık yada fırçayla yayın.
- Çörekotu ve susam serpin
- 170 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana dek pişirin.
- Börek 10 dakika soğuyunca dilimleyin.
- Çıtır çıtır böreğiniz hazır.Çok pratik bir tariftir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder