Malzemeler:
1 kilo Patlıcan
4-5 adet domates
4-5 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
1 adet soğan
100 gr kıyma
pul biber
tuz
sıvıyağ
Yapılışı:
- Patlıcanları olduğu kadar küçük seçin yoksada yanlamasına ikiye keserek kullanırsınız.
- Alacalı soyulan patlıcanları boylamasına 4'e kesin. Sap kısmına 2 parmak kala bırakın, çünkü kızartınca ayrılmasın bütün olarak dursun.
- Patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletin.
- Havlu kağıdı ile kurulayın
- Bol yağda kızartın.
- Süzgeçe alın fazla yağı süzülsün.
- Karnıyarık tenceresine kıymayı koyup 3-4 kaşık sıvı yağ ile kavurmaya başlayın.
- Bu sırada yemeklik doğradığımız soğanı sarımsak ve biberi ilave edin.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp,tencereye ilave edin.
- Pul biber ve tuzu ,ilave edin.
- Domatesler yumuşayınca bu sosun üzerine patlıcanları koyun, karıştırmayın.
- Kısık ateşte bir 5 dakika pişirin.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder