18 Temmuz 2013 Perşembe

Karnıyarık


Malzemeler:

1 kilo Patlıcan
4-5 adet domates
4-5 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
1 adet soğan
100 gr kıyma
pul biber
tuz
sıvıyağ



Yapılışı:

  • Patlıcanları olduğu kadar küçük seçin yoksada yanlamasına ikiye keserek kullanırsınız.
  • Alacalı soyulan patlıcanları boylamasına 4'e kesin. Sap kısmına 2 parmak kala bırakın, çünkü kızartınca ayrılmasın bütün olarak dursun.
  • Patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletin.
  • Havlu kağıdı ile kurulayın
  • Bol yağda kızartın.
  • Süzgeçe alın fazla yağı süzülsün.
  • Karnıyarık tenceresine kıymayı koyup 3-4 kaşık sıvı yağ ile kavurmaya başlayın.
  • Bu sırada yemeklik doğradığımız soğanı sarımsak ve biberi ilave edin.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp,tencereye ilave edin.
  • Pul biber ve tuzu ,ilave edin.
  • Domatesler yumuşayınca bu sosun üzerine patlıcanları koyun, karıştırmayın.
  • Kısık ateşte bir 5 dakika pişirin.
  • Afiyet olsun.

İftarda menü olarak: karnıyarık, pilav, salata yada cacık tavsiye ederim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder