12 Haziran 2013 Çarşamba

Tırtıl Kurabiye Tarifi

       

      Size garanti sonuç verecek bir tarif, denerseniz mutlaka memnun kalacaksınız. Aslında bu kurabiyenin tarifine malzeme kalıbını alınca ulaştım tarifi denedim çok beğendim çıtır çıtır bisküvi gibi.
 Malzemeler:
  1. Yarım paket margarin
  2. 2 Yumurta
  3. 1Çay bardağı sıvı yağ
  4. 2Çay bardağı Şeker
  5. 1Paket kabartma Tozu
  6. 1Paket vanilya
  7. Kulak memesi kıvamı hatta biraz daha yumuşak olacak halene gelene kadar konulacak Un
Yapılışı:

Hamur haline gelene kadar malzemeler karıştırılır.
Fırın Tepsisine mutlaka pişirme yağlı kağıt yerleştirin
Kalıbın içine hamurdan bir parça koyup elle ittirin uzunluğunu yada şeklini siz belirleyin
Tepsiye kurabiyeleri dizin aralarında birer kurabiyelik boşluk kalsın çünkü kabaracaklar
175-180 derecede pişirin 15-20 dak. pişer.Üzerinin kızarmasını beklemeyin çok çabuk yanabilir, üstü kızardıysa altı yanmış olabilir dikkat! 20 dak.geçirmeyin.
Kapalı kavanozlarda uzun süre saklayabilirsiniz de.


Not: Malzemenin resmi, çok ucuz, markası da önemli değil, mutfağınızda bulunsun.



Kurabiyenizi kakaolu,kahveli (benim favorilerim içine girdi 1paket sade nescafe işinizi görür), ayrıca çikolata eritip kurabiyenin uçlarını çikolata ve hindistan cevizi, antep fıstığı yada pasta süslerine batırabilirsiniz. Size kalmış görsellik.
Misafirler için çay yanında, çocuklar içinde harika bir ikram. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder