- 1kilo dolmalık biber
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 200 gr az yağlı kıyma
- Bir buçuk bardak pirinç
- Dörttebir tutam maydanoz
- Taze nane 2 dal yoksa 2 yemek kaşığı kuru nane
- 1yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1yemek kaşığı kimyon
- 2 diş sarımsak
- 1 büyük boy soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ(ayçiçek yağ)
Yapılışı:
İç Malzemesinin:
- Pirinçleri yıkayıp süzün.
- Sebzeleri doğrayıp içine katın.
- Bütün malzemeleri katın ve karıştırın.
Karnıyarık düz tencereyi alın
Dolmaları doldurun, üzerlerinde bir parmak boşluk bırakın.
Kapak olarak domates dilimleyip dolmaların üzerlerini kapatın.
İsterseniz dolmaların üzerine bir tabak kapatabilirsiniz.Ama şartta değil.
Doldurma işlemi bitti, malzemelere ek olarak 4 kaşık sıvıyağ dolmaların üzerine gezdirin.
Dolmaların dörtte üçü miktarı su doldurun.
Kısık ateşte pişirin.
Çatalla bir dolmanın içine batırın ve pirinci kontrol edin piştiyse altını kapatın.
Evinizi harika kokular saracak.
Daha dün yaptım resim çekmeyi unuttum, başka zamana artık.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder