13 Haziran 2013 Perşembe

Bayat Ekmeği Tazeye Dönüştürme Yöntemi

    Bu yöntemi Jamie Oliver'ın programında görmüştüm iyi ki denemişim.
Bayat ekmeklerinizi taş gibi olsa bile atmayın, inanın bu yöntemle ısıtınca tazesinden daha taze oluyor.

  • Yağlı pişirme kağıdını bir buçuk tepsi boyunda kesin
  • Bunu bir güzel elinizde buruşturarak avuç içine alın
  • Sonra musluğun altında bir güzel ıslatın
  • Tekrar avucunuzda suyunu sıkın
  • Tepsiye yayın 
  • Tüketeceğiniz kadar bayat ekmeği içine koyun
  • Not:Ekmeklerin üzerine zeytinyağ, baharatlı (sarımsak,kuru biber,kuru domatesli, kekik)zeytinyağ,kaşar peyniri,sarımsak sürebilirsiniz, alternatif şeyler deneyebilirsiniz.Yağlı yaparsanız diğer günde aynı tazelikte oluyor.
  • Kağıdı bohça gibi üste birleştirip kıvırın 
  • 170 ısınmış fırında 10 dak. yeterli
  • Afiyet olsun.
Kahvaltı için süper bir fikir, akşam kahvaltısı içinde.
Bayat ekmeklerin fazlasını dilim buzluğunuza koyun.
Dilimlenmiş koyarsanız daha pratik olur, çözülmesini beklemeden fırına koyarsanız 15 dak.tutun taze ekmeğiniz hazır.
Resimler umarım açıklayıcı olur, mutlaka deneyin bu kadar taze durumda olduklarına şaşıracaksınız.
Yağlı kağıdı tepsinizin bir buçuk katı kesin
Kağıdı buruşturun


musluk altında ıslatın avucunuzun içinde sıkın

tepsiye yayın 
ekmeklerinizi koyun ister yağlayın, ister dilimleyin ister tüm koyun.....
Üstünü kapatın, buruşturabilirsiniz
                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder