13 Haziran 2013 Perşembe

Fırında Sade Ekmek Yapımı

Malzemeler:

  • 1adet yaş maya (yada kuru maya)
  • 1kilo un
  • tuz
  • Ilık su
Yapılışı:

  1. Çukur bir kap içine mayayı bir su bardağı ılık su ilave ederek karıştırın
  2. Mayanın üzerine unu eleyerek ilave edin 
  3. Tuzu ekleyin
  4. Oldukça cıvık ele yapışan kek hamurundan daha koyu bir hamur elde edin.
  5. Sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye hamuru yayın.
  6. Tepsinin üzerine streç, başka bir tepsi ve örtü sererek mayalanmaya bırakın 
  7. Mayalanan hamuru yaklaşık 170 derecede içi pişene kadar pişirin.(kürdanı batırdığınız da kürdana hamur bulaşmadan çıkmışsa pişmiş demektir.
  8. Piştikten sonra tepsiyi bir örtü üzerine ters çevirin 15 dak. dinlendirin.
  9. Ekmeği tepsiden ayırın
  10. soğuduktan sonra dilimleyin.
  11. Sıcakken içine tereyağ ve peynir yanında da çayla süper gider 
  12. Ekmeğin fazlasını dilimleyip, buz dolabı poşetlerine koyup buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz, sonrasında ısıtıp tüketin.
  13. Afiyet olsun.
  14. İnşallah yaptığımda resimlemeyi unutmazsam sizlerle paylaşırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder