Fırında Sade Ekmek Yapımı
Malzemeler:
- 1adet yaş maya (yada kuru maya)
- 1kilo un
- tuz
- Ilık su
Yapılışı:
- Çukur bir kap içine mayayı bir su bardağı ılık su ilave ederek karıştırın
- Mayanın üzerine unu eleyerek ilave edin
- Tuzu ekleyin
- Oldukça cıvık ele yapışan kek hamurundan daha koyu bir hamur elde edin.
- Sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye hamuru yayın.
- Tepsinin üzerine streç, başka bir tepsi ve örtü sererek mayalanmaya bırakın
- Mayalanan hamuru yaklaşık 170 derecede içi pişene kadar pişirin.(kürdanı batırdığınız da kürdana hamur bulaşmadan çıkmışsa pişmiş demektir.
- Piştikten sonra tepsiyi bir örtü üzerine ters çevirin 15 dak. dinlendirin.
- Ekmeği tepsiden ayırın
- soğuduktan sonra dilimleyin.
- Sıcakken içine tereyağ ve peynir yanında da çayla süper gider
- Ekmeğin fazlasını dilimleyip, buz dolabı poşetlerine koyup buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz, sonrasında ısıtıp tüketin.
- Afiyet olsun.
- İnşallah yaptığımda resimlemeyi unutmazsam sizlerle paylaşırım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder